A hét végére délkeletre is megérkezik a jelentős felfrissülés – sokfelé várható kiadós csapadék

Az elmúlt napok jelentős hőmérsékleti megosztottsága lassan véget ér: a hétvégén egyre nagyobb területet áraszt el a hideg légtömeg, így vasárnaptól már országszerte hűvös időjárásra van kilátás.

Pénteken délutántól egyre több zivatar

Pénteken magasra törő gomolyfelhőkből a késő délutáni óráktól főként keleten pattanhatnak ki elszórtan zivatarok, amelyeket lokálisan felhőszakadás, jégeső kísérhet, majd este, illetve éjszaka délnyugat felől van esély egyre nagyobb területen záporra, zivatarra, amely ismét többfelé kiadós csapadékkal járhat. Még marad a megosztottság: 20-37 fok között alakul a maximum hőmérséklet, északnyugatról délkelet felé a növekvő értékekkel.

Szombaton több hullámban újabb csapadék

A hajnali csapadék után napközben átmenetileg szárazabb idő várható, majd délutántól újra egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra készülni, amely az ország egy részén újra jelentős mennyiségű csapadékot eredményezhet. Reggel 17-24, délután 19-33 fok között alakul a hőmérséklet, de már az ország nagyobbik északnyugati kétharmadán a 30 fok alatti értétek lesznek jellemzőek.

Vasárnapra országszerte hűvös, szeles idő

Vasárnap hajnalban és reggel még sokfelé várható eső, zápor, zivatar, aztán napközben nyugat-északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, és felszakadozik a felhőzet. Az erős, viharős északnyugati széllel már országszerte 18-25 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés.

Kilátások a jövő hétre

A jövő hét elején hűvös időjárásra van kilátás: éjszakánként 7-15, délutánonként 20-26 fok közötti hőmérséklettel. Hétfőn még szeles idő várható szórványos záporral, majd keddtől egyre kevesebb felhőre, egyre kevesebb záporra számíthatunk. A hét közepétől fokozatos melegedés és száraz, napos időjárás valószínű: eleinte 25-26, majd 27-29 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.