Néhány napig hűvös, kora őszies marad az időjárás

A következő napokban nem tér vissza a nyaraló idő: az ilyenkor szokásosnál több fokkal hűvösebb, szeptembernek megfelelő hőmérsékletekre van kilátás, de jelentős csapadékra már nem kell számítani.

Hétfőn északon több, délen kevesebb felhő

Hétfőn az ország északi felén borítja vastagabb felhőtakaró az eget, és ezeken a tájakon számíthatunk esőre, záporra. Dél felé haladva ugyanakkor csökken a felhőzet mennyisége és a csapadék esélye, ezzel együtt pedig napos időszakokra is számíthatunk. A reggeli 9-15 fokról csupán 17-23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de az erős nyugati-északnyugati szél miatt különösen a borongós tájakon a hőérzet elmaradhat ettől.

Keddtől nagyon lassú javulás

Kedden a gomolyfelhők mellett már országszerte több órás napsütésre számíthatunk, és csak néhol fordulhat elő zápor, de a friss éjszaka után még mindig visszafogott, 19-24 fok közötti lesz a nappali felmelegedés. A hét közepén már kicsit magasabbra, 21-26 fok közé erősödnek a maximumok, azonban egy gyenge érintő hidegfront miatt átmenetileg újra növekszik a felhőzet mennyisége, és elszórtan előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Hétvégére visszatérhet az átlagos augusztusi nyár

A hétvégén már szárazabb, melegebb légtömegek áramlanak fölénk, így napról-napra egyre melegebbre fordul az időjárás. A felmelegedés mértéke még bizonytalan, de a 25-30 fok közötti tartományt nagy valószínűséggel már szombatra elérheti a hőmérséklet, amit vasárnap és a jövő hét elején további melegedő tendencia követhet.