Hétvégére visszatér a strandidő, a jövő hét elejére pedig a kánikula

Csütörtökön még csak lassú javulás

Csütörtökön napközben nyugat felől már egyre hosszabb időszakokra szakadozik fel a felhőzet, és süt ki a Nap, de a középső-, valamint keleti megyék felett kezdetben még több felhő lesz az égen, és ezeken a tájakon fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Reggel 10-16, délután 21-26 fok várható.

Péntektől fokozatos melegedés sok napsütéssel

Pénteken már a napsütés lesz túlsúlyban, és már csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor: reggel 8-14, délután 23-28 fok várható. A hétvégén túlnyomóan napos, egyre melegebb nyári időjárásra van kilátás. Az éjszakák ugyan még frissek lesznek, a nappali felmelegedés azonban szombaton már 25-30, vasárnap pedig 27-32 fok közé erősödik.

A jövő héten újra 30 fok felett

A jövő héten elején folytatódik a melegedő tendencia: egyre többfelé emelkedik 30 fok fölé a maximum hőmérséklet, és továbbra is többnyire napos nyaraló időre van kilátás. A jövő hét közepe táján válik bizonytalanabbá a légköri helyzet, amikor is egy hidegfront közelítheti meg térségünket, így ekkor átmenetileg növekszik a gomolyfelhők mennyisége és a záporok, zivatarok valószínűsége. Az ünnepi hétvégén már ismét nyugodtabb, melegedő időjárás jelei látszanak.