Hétvégére visszatér a nyárias időjárás

A keddre érkezett markáns hidegfront után a hét közepén még változékony, mérsékelten meleg/hűvös időjárásra van kilátás, aztán péntektől visszatér a napsütéses nyári idő.

Szerdán még több helyen eshet

Szerdán a nap első felében még sok felhő lesz felettünk, amelyből többfelé fordulhat elő eső, zápor. Délutántól aztán már időnként kisüthet a Nap, és egyre inkább a keleti megyékbe húzódik vissza a csapadéktevékenység. Reggel 12-19, délután 20-26 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön egyre kevesebb zápor

Csütörtökön már a nyugat felől csökkenő felhőzet, illetve csökkenő csapadékhajlam jellemzi majd az időjárást, de elszórt jelleggel még kezdetben országszerte, majd egyre inkább keleten van esély záporokra, zivatarokra. Reggel 10-16, délután 21-26 fok közötti hőmérséklet várható.

Péntektől egyre melegebb, száraz idő

Péntektől már sok napsütésre, kevés felhőre van kilátás csapadék nélkül. A nappali felmelegedés pénteken 26-27, a hét legvégén pedig már 29-30 fok körül alakul majd, az éjszakák azonban kellemesen frissek (12-17 fok közöttiek) lesznek. A melegedő tendencia előreláthatólag a jövő hét első felében is folytatódik.