Csütörtökre megszűnik a kánikula, de hétvégétől visszatér a nyárias meleg

Szerdán este hidegfront éri el térségünket, amely csütörtökre országszerte megszünteti a szeptemberi hőséget. Fázni azonban ezután sem fogunk, ugyanis hétvégére gyorsan visszatér a nyári idő, ezúttal már kánikula nélkül.

Szerdán még sokfelé 30 fok feletti hőség

Szerdán a kezdeti napos időjárás után délutántól nyugati irányból már egyre több gomolyfelhő érkezik, amelyekből este még csak nyugaton, majd éjszaka egyre többfelé kell esőre, záporra, zivatarra készülni. A front előtt az élénk délies széllel még 28-34 fok közé melegszik a levegő, de a nyugati megyékben már ennél pár fokkal alacsonyabb maximumok várhatóak.

Csütörtökre felfrissülés

Az érkező front hatására csütörtökön hajnalban és délelőtt még több helyen kell esőre, záporra, zivatarra számítani, majd napközben egyre inkább kelet felé helyeződik a csapadéktevékenység súlypontja, miközben nyugat felől már felszakadozik a felhőzet, és csak helyenként várható zápor. Az élénk északnyugati széllel 21-27 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, délkeleten a magasabb értékekkel.

Pénteken mérsékelten meleg

Pénteken a napos időszakok mellett még gyakran lesz felhős az ég, de már csak helyenként fordulhat elő kisebb eső, zápor. Reggel 11-16, délután 22-27 fok valószínű.

Hétvégétől ismét egyre melegebb, nyárias idő

Szombattól újra egyre melegebb léghullámok áramlanak fölénk, így napról-napra erősödik nappali felmelegedés: kezdetben 23-28, majd a jövő hét elején már 26-31 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, éjszakánként pedig 15 fok közeli értékek várhatóak. Zavartalan napsütés ugyanakkor nem valószínű: az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként záporok, zivatarok kialakulhatnak. Markánsabb lehűlés legkorábban a jövő hét közepe táján, de nagyobb eséllyel a hét második felében érkezhet.