Nyugat felől lehűlés érkezik hétvégére, többfelé jelentős csapadékkal

Nyugat felől egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, amely többfelé okoz kiadós csapadékot, de szombaton még csak az ország nyugati felén esik vissza jelentősebben a hőmérséklet.

Szombaton nyugaton ősz, keleten nyár

Szombaton az ország nagyobbik nyugati kétharmadán már a felhők lesznek túlsúlyban, és összességében többfelé, több hullámban számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, nagy területen kiadós mennyiségben. A Tiszántúlon ugyanakkor kezdetben még van esély több órás napsütésre, és ott 26-32 fok közé melegedhet a levegő. Az ország többi részén már 16-25 foknál nem lesz melegebb, ezen belül is nyugaton várható a leghidegebb.

Vasárnap hűvös, csapadékos

Vasárnap már országszerte mérsékelten meleg/hűvös, őszies hangulatú időjárásra van kilátás élénk, időnként erős északias széllel. Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé előfordulhat eső, zápor. Reggel 12-17, délután 16-22 fok várható, de délkeleten még előfordulhat pár fokkal magasabb érték.

Hétfőtől kellemes indián nyár

Hétfőtől újra szárazabb, melegebb légtömegek érkeznek fölénk, így legalább péntekig többnyire napos, kellemes, késő nyárias időjárásra van kilátás: éjszakánként 10-15, délutánonként 23-28 fok közötti értékek várhatóak.