A jövő héten gyorsan visszatér a napsütéses nyári időjárás

A hétvégére érkezett hűvös, csapadékos időjárás után a jövő hét elején gyors javulás kezdődik, és máris visszatérnek a nyárias hőmérsékletek.

Vasárnap még gyakran esős, hűvös

Vasárnap még többnyire borult lesz az ég, inkább csak keleten és nyugaton süthet ki rövid időre a Nap. Többfelé, több alkalommal fordulhat elő eső, zápor, keleten zivatar is, az északias szél pedig élénk-erős lesz. Reggel 12-17, délután 16-22 fok várható, azonban a keleti megyékben pár fokkal melegebb is lehet ennél.

Hétfőn gyors javulás

Hétfőn napközben fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet, legkésőbb délnyugaton-nyugaton, ahol még délelőtt elszórtan kialakulhat eső, zápor. Délután már országszerte a napsütés lesz túlsúlyban, de még élénk-erős lökések kísérheti az északias szelet. Reggel 11-16, délután 23-28 fok várható.

Keddtől indián nyár

Keddtől legalább péntekig túlnyomóan napos, száraz, kellemesen meleg, késő nyárias hangulatú időjárásra van kilátás. Éjszakánként 10-15, délutánonként 23-28 fok közötti hőmérséklet valószínű. Ebben az időjárási helyzetben változás legkorábban majd a hétvégén kezdődhet, amikor már egy időjárási front érintheti térségünket, de ez még csak pár fokos lehűlést hozhat. Komolyabb, drasztikusabb változás ugyanakkor majd nagy valószínűséggel október első napjaiban érkezik, amikor már az eddigieknél jóval hidegebb légtömegek áraszthatják el térségünket, és ezzel együtt ismét növekszik a csapadék esélye.