A hét második felében még pár napra visszatér a 25 fok körüli nyári meleg

Az elmúlt napok alacsonyabb hőmérsékletei után a hét közepétől országszerte erős melegedés kezdődik, így még pár nap erejéig az ország egész területére visszatér a szokatlanul enyhe, késő nyárias meleg.

Szerdán melegedés

Szerdán a reggeli pára megszűnése után az ország nagyobbik délnyugati felén-kétharmadán már többnyire napos, kellemesen enyhe időre van kilátás 20-26 fok közötti maximumokkal. Az ország északkeleti harmadán ugyanakkor maradhatnak tartósabban felhős, párás tájak és ott 15-20 fok között marad a csúcsérték.

Csütörtöktől – szombatig indián nyár

A hét második felében már országszerte többnyire napos, késő nyáriasan meleg időre van kilátás. Csütörtök éjszaka/péntek délelőtt lehet majd több felhő az égen és északon elszórtan csapadék egy érintő front hatására. Az éjszakák egyre enyhébbek, egyre inkább 10 fok felettiek lesznek, a nappali felmelegedés pedig általában 22-28 fok között alakul.

A hét legvégén markáns lehűlés

A hét legvégén, illetve a jövő hét elején aztán északnyugat felől egy markáns hidegfront hoz erős lehűlést, ezzel együtt pedig a csapadék esélye is növekszik, így nagy valószínűséggel beköszönt a tartósabban hideg, hamisítatlan őszi időjárás.