Még egy hűvösebb nap, aztán jelentős melegedés kezdődik

Szerdán még friss, száraz, októberi idő

Szerdára virradóra ismét nagy területen süllyedhet 0 fok köré, illetve kevéssel az alá a hőmérő higanyszála, délutánra pedig jellemzően 14-17 fok közé emelkedik a hőmérséklet, és ez utóbbi nagyjából megfelel az ilyenkor szokásosnak. A reggeli pára megszűnése után a több órás napsütést egyre több fátyolfelhőzet szűrheti.

Csütörtökre több felhő, jelentős enyhülés

Csütörtökön már kevés napsütésre, gyakori felhősödésre van kilátás, és elszórtan számíthatunk esőre, záporra, nagyobb eséllyel északon-északkeleten. Az élénk délies széllel jelentősen emelkedik a hőmérséklet, reggel 3-10, délután 16-23 fok várható, de északkeleten még ettől pár fokkal elmaradnak az értékek.

Pénteken és szombaton szokatlanul meleg, változékony

Pénteken és szombaton erősen szeles, meleg időre van kilátás: a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton már mindenhol 10 fok felett, délen akár 20 fok felett is alakulhat, míg a nappali felmelegedés általában 18-25 fok között, sőt délen pár fokkal is melegebb lehet ennél.

A folytatásban is az átlagosnál enyhébb, változékony időjárás

Vasárnaptól csökken a hőmérséklet, de így is marad az átlagosnál több fokkal enyhébb, változékony időjárás. Tartósan zavartalan napsütés tehát továbbra sem valószínű, ugyanis időnként frontok érintik térségünket, amelyek felhősödést és elszórt csapadékot okoznak.