Október utolsó hetében is enyhe marad az időjárás, csak kisebb lehűlések érkeznek

Komolyabb, tartós lehűlésre a következő egy hétben sincs esély, összességében marad az ilyenkor szokásosnál melegebb időjárás.

Október 23-án hétfőn kellemes idő

Hétfőn reggel 5-11, délután 18-23 fok közötti kellemesen meleg időjárásra van kilátás mérsékelt légmozgás mellett több órás napsütéssel, amit időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarnak, de csapadék nem várható.

Kedden egyre több felhő

Kedden egy közeledő frontrendszer hatására az élénkülő délnyugati szélben egyre több felhő borítja majd az eget, és egyre rövidebb időszakokra süt ki a Nap. Délután még csak néhol, estétől nyugat felől már egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor. Hajnalban 7-15, délután 16-24 fok várható.

Szerdán többfelé csapadék

Szerdán alapvetően a felhők lesznek túlsúlyban, és főként a nap első felében van esély többfelé esőre, helyenként akár kiadósabb mennyiség is hullhat. Reggel 8-15, délután 12-20 fok között alakul a hőmérséklet. A tartósan csapadékos tájakon kell a 15 fok alatti értékekre számítani.

A hét második felében is változékony

Csütörtöktől átmenetileg csökken a csapadékhajlam, de péntek környékén egy következő csapadékzóna érintheti egyelőre bizonytalan mértékeben térségünket, aztán a hét legvégén egy újabb front érkezése körvonalazódik, amely nagyobb mennyiségű csapadékot is okozhat. Összességében marad az enyhe idő, azonban a csapadékos periódusokban és tájakon már alacsonyabb csúcsértékek valószínűek.