Péntekre viharos szél és többfelé kiadós eső érkezik – a hétvége már nyugodtabb lesz

Pénteken főként északon jelentős csapadék

Csütörtök éjszaka délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső, reggel már országszerte esős időjárásra van kilátás, ezen belül is az ország északi felén a legtöbb csapadékkal. Napközben átmeneti szünet után egy érkező hidegfront mentén újra többfelé kell esőre, záporra, sőt néhol zivatarra is készülni, majd késő délutántól északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. Kezdetben a délies, majd a nyugatias irányú szél erős, nagy területen viharos erejű lesz. Reggel 10-16, délután 12-23 fok várható, délkeleten a magasabb, északon az alacsonyabb maximumokkal.

Hétvégén kissé nyugodtabb, enyhe idő

Szombaton már csak elszórtan, vasárnap pedig csupán helyenként, főleg keleten-északkeleten fordulhat elő eső, zápor az időnként megnövekvő felhőzetből, és már csak élénk vagy erős lökések kísérik a délnyugati szelet. Éjszakánként 5-10, délután pedig szombaton 15-20, vasárnap 16-22 fok közötti hőmérséklet valószínű.

A jövő hét elején melegedés

Hétfőn és kedden élénk délnyugati széllel ismét melegebb légtömegek érkeznek: az ország nagy részén 20-23 fok közötti maximumokra van kilátás több órás napsütéssel. Kedden a nap második felében közelíti meg térségünket a következő hidegfront, amely újabb csapadékot és a hét közepére átmeneti, pár fokos lehűlést hozhat, de még így is marad az átlagosnál enyhébb időjárás.