25 fok közeli meleggel búcsúzik az október, és a november is enyhe idővel kezdődik

Október utolsó-, illetve november első napjaiban is marad az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, változékony időjárás, és újra számíthatunk kiadós csapadékra is.

Hétfőn sokfelé 20 fok felett

Hétfőn több órás napsütésre számíthatunk, amit csak időnként zavarnak felhők, és ezekből csupán néhol van esélye egy-egy záporra. A reggeli 5-13 fokról délutánra az élénk-erős délies szélben az ország nagy részén 20-24 fok közé melegszik a levegő, de északon-északkeleten pár fokkal hűvösebb lehet ennél.

Kedden hidegfront, de előtte meleg idő

Kedden kezdetben még kisüthet néhány órára a nap, de aztán nyugat felől az érkező front hatására fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, zápor, sőt zivatar is, ezzel együtt pedig a délies szél északnyugatira fordul és megerősödik. A nyáriasan enyhe (10-18 fok) hajnal után még 16-25 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de a front érkezésével délután nyugat felől már csökkennek ezek az értékek.

A folytatásban is enyhe, változékony

A hidegfront mögött szerdán és csütörtökön ismét szárazabb, kissé „frissebb” időszak következik, de még így is nagyon enyhe, többnyire 15-21 fok közötti nappali felmelegedésre van kilátás. Pénteken érkezik az újabb hidegfront, ami kiadósabb csapadékot okozhat az ország egy részén, és ekkor tovább csökken kissé a hőmérséklet, de még mindig nem az ilyenkor szokásos szintre. Átmeneti szünet után a hét legvégére újabb csapadékzóna érkezése valószínű.