Pénteken és vasárnap újra többfelé várható kiadós esőzés

Pénteken markáns hidegfront

Pénteken a Ciaran névre keresztelt viharciklon hidegfrontja éri el térségünket szelídült formában. Hajnalban nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, sőt az ég is megdörrenhet ismét. Nagy területen hullhat kiadós eső. A déli óráktól aztán nyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, és a zárt felhőzet is felszakadozhat, de a front mögött is kialakulhatnak még elszórtan záporok. Kezdetben a délies szél lesz erős-viharos, majd északnyugatira fordul és mérséklődik a légmozgás. Reggel 9-15 fok várható, a maximumok 13-20 fok között alakulnak, délután a front mögött csökkenő értékekkel.

Szombaton átmenetileg nyugodtabb

Szombaton a front mögött ismét szárazabb légtömeg lesz felettünk, de a reggeli pára és ködfoltokból képződő rétegfelhőzet főként északkeleten tartósan megmaradhat. Ezt leszámítva több órás napsütésre van kilátás a változóan felhős ég mellett, amelyből csak helyenként fordulhat elő gyenge eső, zápor. Reggel 3-8, délután 13-18 fok várható.

Vasárnap újabb hidegfront esővel, záporral

Vasárnap nyugat felől újra beborul az ég, és egyre többfelé kell esőre, záporra, sőt újra zivatarra is számítani erős délnyugati szél mellett. Az ország egy részén ismét hullhat jelentősebb mennyiségű csapadék. Reggel 7-12, délután 10-17 fok várható.