A hétvégétől átlagosan hűvös novemberi időszak kezdődik

Lassanként a végéhez közeledik az átlagosnál enyhébb időjárás, amelynek a helyét már az ilyenkor szokásos, novemberi idő veszi át, és ez egy jó pár napig így is maradhat.

Csütörtökön még enyhe, napos

Csütörtökön a pára- és ködfoltok feloszlását követően többnyire napos, kellemesen enyhe időre van kilátás élénk délies széllel. 10-17 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Pénteken esős, hűvösebb

Pénteken délnyugat-nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kell esőre, záporra, néhol akár zivatarra is számítani. Az ország egy részén ismét van esély kiadós mennyiségű csapadékra. A kezdetben élénk délies szél északnyugatira fordul. Reggel 0-9, délután 7-12 fok várható.

Hétvégén változékony, novemberi idő

Az előttünk álló hétvégén változékony, igazi novemberi időre van kilátás élénk északnyugati széllel. A felhős időszakok mellett szombaton kevesebb, vasárnap kicsit több napsütés valószínű, és ennek megfelelően szombaton elszórtan, vasárnap helyenként várható eső, zápor. Az éjszakai lehűlés szombaton 0,+9, vasárnap -3,+5 fok között, míg a maximumok mindkét nap 9-10 fok közelében alakulnak majd.

A jövő héten újabb csapadék

A jövő hét első napjaiban ismét több hullámban nedves légtömegek érkeznek, így több alkalommal, többfelé várható eső, zápor. Kis eséllyel a legmagasabb hegycsúcsainkon akár havaseső sem kizárt. Erős lehűlés azonban nem várható: marad a mérsékelten meleg átlagos novemberi idő jellemzően +10 fok közeli nappali felmelegedéssel, de a felhőzet miatt keddtől az éjszakai fagyok valószínűsége csökken. Bizonytalan mértékű enyhülés majd a hét második felében kezdődhet.