Az e heti menü: jelentős melegedés, aztán erős lehűlés, majd enyhülés, végül lehűlés

Továbbra is nagyon változékony marad térségünk időjárása. A hideg hétvége után hét elején máris jelentősen megenyhül az időjárás, amit szerdára markáns lehűlés követ, de ezután újabb melegedés, majd természetesen lehűlés várható.

Hétfőn sokfelé 10 fok felett

Hétfőn az ország nagyobbik délnyugati felén-kétharmadán már kellemesen enyhe, 10-15 fok közötti csúcshőmérséklet várható néhány órás napsütés mellett, de az északkeleti megyékben továbbra is a felhők dominálnak helyenként kevés esővel, és 10 fok alatt marad a hőmérséklet.

Kedden már változás, de még enyhe

Kedden egy tőlünk délre található ciklon okoz borongósabb időjárást az ország déli felén, és dél felé haladva növekszik a csapadék valószínűsége, ami a délnyugati-déli határnál akár kiadósabb is lehet. Északon kisüthet időnként a Nap. Reggel 0-8, délután még 7-12 fok várható.

A hét közepére markáns lehűlés, országos éjszakai fagyok

Szerdán erős északias széllel hideg légtömegek zúdulnak fölénk: +3,+8 fok közé mérséklődik a nappali felmelegedés, csütörtök hajnalban pedig országos fagyra van kilátás, sőt a fagyzugokban már -10 fok közelébe is süllyedhet a hőmérséklet. Szerdán felhőátvonulások lesznek erős északi széllel, a középső tájakon több felhővel, egy-egy záporral, hózáporral, csütörtökön pedig már veszít erejéből a szél, és nem várható csapadék.

A hét második felében újabb enyhülés, aztán lehűlés

Pénteken újra enyhébb levegő áramlik fölénk, de nem tart sokáig ez sem, ugyanis hétvégén máris megérkezik a következő markáns hidegfront, amely mögött már egyre hidegebb légtömegek érkeznek, így a jövő hét elejére egyre nagyobb valószínűséggel téliesre fordul az időjárás.