Hétvégére markáns lehűlés érkezik – téliesre fordul az időjárás

Péntekig folytatódik a változékony idő kissé hullámzó hőmérsékletekkel, a hétvégétől viszont már tartós északias áramlással egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek térségünkbe, így téliesre fordul az időjárás.

Szerdán és csütörtökön az átlagos közelében

Szerdán az ország nagy részén több órára kisüt a Nap, és változóan, délután a középső tájakon inkább erősen felhős lesz az ég, és főként ez utóbbi tájakon alakulhat ki elszórtan egy-egy zápor/hózápor. A középső megyék kivételével erős lesz az északias szél. Reggel -1,+6, délután +3,+10 fok várható. Csütörtök reggel nyugalomba jut a hideg levegő, így 0,-6 fok közé süllyed a hőmérséklet, délután továbbra is +3,+10 fok közötti értékek várhatóak változóan felhős ég mellett élénk nyugatira forduló széllel.

Pénteken még enyhe, de hidegfront érkezik

Pénteken a reggeli -2,+4 fok után délutánra még 6-11 fok közé emelkedhet a hőmérséklet, de az érkező hidegfront hatására már beborul az ég, és szórványosan számíthatunk esőre, záporra, sőt estétől a hegyekben már havasesőre, hóra is.

Hétvégétől egyre hidegebb, télies

Hétvégén erős-viharos északnyugati széllel hideg légtömegek áramlanak fölénk, így szombaton +5, vasárnap már csak +3 fok körüli télies maximumokra van kilátás, és vasárnaptól országos éjszakai fagy valószínű. A csapadék mennyisége és területi eloszlása még bizonytalan. A hétvége első felében a felhőátvonulások mellett inkább csak futó záporok, majd hózáporok várhatóak, aztán a hét legvégén, illetve a jövő hét elején egy tőlünk délkeletre örvénylő ciklon szólhat bele időjárásunkba, ami a keleti, délkeleti tájakon akár havazást is okozhat.