A hét második felében ismét kiadós csapadék és főként délen átmeneti enyhülés érkezik

Szerdán szárazabb, hideg idő

Szerdán száraz, hideg levegő lesz térségünkben. Reggel -7,+1, délután -1,+4 fok várható több órás napsütéssel, a szél pedig fokozatosan mérséklődik. A keleti megyékben lehet több felhő, és ott fordulhat elő elszórtan hózápor, kisebb havazás.

Csütörtöktől – szombatig több hullámban jelentős csapadék

Csütörtökön egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, így ekkortól kezdve néhány napig erősen változékony, csapadékos időjárásra van kilátás. Mivel közelünkben lesz a határvonala a tőlünk északra felhalmozódó hideg, sarkvidéki levegőnek, valamint a dél felől áramló szubtrópusi légtömegnek, nagy az előrejelzés bizonytalansága. A legvalószínűbb az, hogy az ország északi megyéiben csupán 0 fok közelében, a déli-délkeleti határvidék mentén +10 fok körül, vagy akár a felett is tetőzhet a hőmérséklet, különösen pénteken és szombaton. A csapadék döntően eső formájában hullhat, azonban az északi határ közelében inkább a havazás, időnként havaseső, sőt ónoseső lehet jellemző. Szombaton a nap második felétől ugyanakkor várhatóan észak felől a sarkvidéki légtömeg győzedelmeskedik, így országszerte erős lehűlés, és egyre szárazabb időjárás várható.

Vasárnaptól hideg, téli idő

Vasárnap és a jövő hét elején valószínűleg hideg, száraz, télies időjárás lesz, erős éjszakai fagyokkal és fagypont közeli vagy kevéssel a feletti maximumokkal. Vasárnap ugyanakkor egyelőre nagy bizonytalanság mellett érintheti térségünket egy csapadékzóna, ami az alacsony hőmérsékletek miatt ekkor már havazást okozhat.