Enyhülés érkezik a jövő héten

A hét végéig még marad a hideg, télies időjárás, így a lehullott hótakaró csak lassan olvad. A jövő hét elejétől azonban nyugatias áramlással enyhe légtömegek érkeznek fölénk.

Pénteken és szombaton hideg, csendes idő

Pénteken és szombaton borongós, többfelé párás, néhol tartósan ködös, hideg téli időjárás várható. Csupán néhol, nagyobb eséllyel a nyugati tájakon szakadozhat fel a felhőtakaró és süthet ki a Nap. Ezeken a területeken elérheti a +4,+5 fokot is a maximum hőmérséklet, azonban az ország nagy részén a legmelegebb órákban is 0 fok közelében marad jellemzően, éjszakánként pedig 0,-7 fok közötti fagyra van kilátás. Számottevő csapadék nem várható, de néhol ködszitálás, ónos szitálás, hószállingózás, szombaton gyenge hóesés előfordulhat.

Vasárnap melegfront csapadékkal

Vasárnap nyugat felől egy melegfront éri el hazánkat, így ekkor ismét többfelé várható csapadék. Ennek halmazállapota már bizonytalan. Kezdetben az ország északi felén-harmadán még havazás esélyes, de az érkező enyhe légtömeg miatt már egyre nagyobb területen vegyesen eső, havaseső, ónoseső is lehetséges. Az ország nagy részén még marad a hideg idő, azonban a nyugati megyékben már enyhülés kezdődik.

A jövő héten enyhe, változékony időjárás

A jövő héten már az ország többi részére is megérkezik az enyhülés. Az ilyenkor szokásosnál néhány fokkal melegebb, változékony időnként csapadékos időre van kilátás. A csapadék már többnyire inkább eső formájában hullik. Az éjszakai fagyok egyre nagyobb területen megszűnnek, a nappali felmelegedés pedig általában a +4,+9 fok közötti tartományban mozog majd. Délnyugaton ugyanakkor pár fokkal magasabb, északkeleten pedig alacsonyabb értékek is lehetnek.