Tovább enyhül az idő és a hét közepére többfelé jelentős eső érkezik

Kedden helyenként 10-12 fok is lehet

Kedden a reggeli pára és köd megszűnését követően az ország nagy részén több órára kisüthet a Nap, és a hajnali -4,+2 fok után +6,+12 fok közé melegszik a levegő. Néhol azonban – legnagyobb nagyobb eséllyel északkeleten – maradhatnak tartósan borongós, ködfelhős tájak, ahol +5 fok alatt ragad a hőmérséklet. Az esti órákban nyugat felől már eleredhet az eső.

Szerdán borult, sokfelé esős

Szerdán borongós időre van kilátás sokfelé esővel, záporral. Főként az ország déli felén/harmadán van esély nagy területen kiadós mennyiségű csapadékra. Reggel 0,+7, délután +3,+10 fok várható.

Csütörtökön még enyhe

Csütörtökön hajnalban még többfelé eshet, majd a csapadékzóna kelet felé elhagyja az országot, és mögötte felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap. A fagymentes (+1,+7 fok) éjszaka után az élénk északnyugati szélben még mindig viszonylag magasra, +4,+10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hét második felében átlagoshoz közeli decemberi idő

Csütörtöktől néhány napig ismét hűvösebb légtömegek érkeznek észak felől, de jelentős lehűlés egyelőre nem valószínű. Inkább az ilyenkor szokásos közelében, vagyis +4,+5 fok körül alakul majd a nappali felmelegedés, míg éjszakánként 0,-6 fok közötti értékek várhatóak. Ebben az időszakban már csak néhol alakulhat ki kisebb vegyes halmazállapotú csapadék.