December 24-ére jelentős enyhülés jön – kora tavaszias karácsony várható

Azokon a tájakon, ahol szombaton hótakaró alakult ki, vasárnap gyors olvadásnak indul, ugyanis délnyugat felől enyhe léghullámok árasztják el térségünket, így inkább tavaszias hangulatú időjárás várható az ünnepek alatt.

December 24-én, vasárnap olvadás

Vasárnap még mindig a felhők lesznek túlsúlyban, azonban délnyugat felől már fokozatosan mindenhol megszűnik, illetve gyengül a csapadék, ami már eső formájában hullik majd. Ugyanakkor északkeleten, főként a magasabban fekvő tájakon még kezdetben havaseső, havazás is lehet. A reggeli -2,+6 fokról délutánra az erős, néhol viharos nyugatias szélben már általában +3,+11 fok közé melegszik a levegő, északkeleten az alacsonyabb, még délnyugaton a magasabb értékekkel.

December 25-én és 26-án márciusi idő

Hétfőn és kedden is kellemesen enyhe, március közepének megfelelő időjárásra van kilátás. Éjszakánként 0,+8, míg délutánonként +7,+14 fok közötti hőmérséklet várható élénk-erős délnyugati-nyugati szél mellett. A néhány órás napsütést gyakran felhős időszakok zavarják, de csak elvétve fordulhat elő egy-egy zápor, az is inkább hétfőn északkeleten.

Karácsony után is enyhe marad

A két ünnep között is marad az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb időjárás +10 fok közeli maximumokkal és enyhe (0 fok körüli) éjszakákkal. Az időjárás jellegében ugyanakkor annyi változás várható, hogy erősödik az éjszakai ködhajlam, és a köd, illetve a belőle képződő rétegfelhőzet elszórtan tartósan megmaradhat. Ezeken a tájakon ragadhat be 5 fok alatt a csúcshőmérséklet.