A hét közepére átmeneti erős enyhülés, aztán gyorsan visszatér a téli idő

Kedden és szerdán még viszonylag nyugodt idő

Kedden délen is csökken a felhőzet, és országszerte több órás napsütés várható, de estétől nyugat felől újra növekszik a felhőzet, amely szerdán már az ország nagy részét fokozatosan beborítja. Szerda délutántól északon már előfordulhat elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék. Éjszakánként -1,-9, délutánonként pedig +1,+7 fok várható, de szerdán délnyugaton már pár fokkal melegebb is lehet ennél.

Csütörtökön jelentős enyhülés többfelé esővel

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk, amelyből többfelé kell esőre, záporra számítani. Az élénk délnyugati széllel pedig jelentősen megenyhül az idő: a fagymentes éjszaka után +10,+16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, azonban északkeleten kicsit alacsonyabb csúcsértékek valószínűek.

Péntekre markáns lehűlés

Pénteken hajnalban északnyugatira fordul a szél, amellyel máris erős lehűlés veszi kezdetét így már csak 0,+5 fok közötti maximum valószínű. Az esőt északnyugat felől fokozatosan havaseső, havazás váltja fel, de ezzel együtt már egyre nagyobb területen meg is szűnik a csapadék.

Hétvégén átlagosan hűvös januári idő

A hidegfront mögött hétvégén már viszonylag nyugodt, eseménytelen, száraz, átlagos közeli januári időre van kilátás. Éjszakánként -2,-9, míg a legmelegebb nappali órákban 0,+5 fok között alakulhat a hőmérséklet.