Az asztrológiai előrejelzések mutatták legkorábban a mostani felmelegedést

Jól bejött a május végére készült asztrológiai időjárás-előrejelzés. A május 15-én megjelent cikkünkben publikált – két hetes – hosszútávú prognózis szerint:

Május 28-31: A hónap vége előreláthatólag egyre melegebb, napos, nyárias időjárást hoz, a hőmérséklet elérheti a 30 fokot.”

Emellett pedig az időszak többi részére szóló tendencia is meglehetősen pontos volt. Többek között a május 25-e környékén érkezett átmeneti kisebb lehűlés is szerepelt benne:

„…május 24-27-e között átmenetileg néhány fokos lehűlés jöhet, de komoly, drasztikus lehűlésre utaló jelek nem látszanak.”

Hogyan működik az asztrológiai időjárás-előrejelzés?

Az asztrológiai időjárás-előrejelzés (asztrometeorológia) abból indul ki, hogy a légköri mozgásokat a Naprendszer bolygói is befolyásolják. Mivel a bolygók helyzetét bármennyi időre előre ki lehet számolni, pozíciójukból arra is lehet következtetni, hogy hosszabb távon milyen jellegű időjárás valószínű egy adott földrajzi helyen.

A prognózisok során tehát ugyanazt az asztrológiai rendszert használjuk, mint a személyes horoszkópok készítésekor. A különbség csupán annyi, hogy itt nem azt vizsgáljuk, hogy az állatövi jegyek és a bennük álló égitestek hogyan hatnak az egyénre, hanem azt, hogy a felettünk zajló konstellációk hogyan alakítják egy adott földrajzi hely időjárását.