Itt a friss kéthetes előrejelzés – átmenetileg visszaköszön a tél

Ahogy már korábban többször is írtuk, március 20-a után erősebb lehűlés érkezhet. Egyre valószínűbb, hogy ez a lehűlés megérkezik, így a következő két hét legmeghatározóbb időjárási jelensége a tél átmeneti visszatérése lesz.

Március 19 – 20

a következő két napban még folytatódik a kellemesen meleg, inkább április második felének megfelelő időjárás 15-20 fok közötti maximumokkal és sok napsütéssel.

Március 21 – 26

Március 21-én megérkezik a markáns hidegfront, amely mögött sarkvidéki eredetű hideg légtömegek árasztják el térségünket. A mélypont március 23-a körül lehet, amikor az ország nagy részén napközben is +5 fok alatt maradhat a hőmérséklet, míg éjszaka országos fagyra van kilátás, ez pedig már a február elejét idézi. Ezt követően lassú enyhülés valószínű, de március 26-áig még kitarthat az átlagosnál jóval hidegebb időjárás. A lehűlés valószínűsége most már nagy, a csapadék mennyisége és területi eloszlása viszont bizonytalan. Mindenesetre 23-a környékén van esély arra, hogy az ország egy részén havazás, hószállingózás is előforduljon, a derült fagyzugos völgyekben pedig -10 fok körüli éjszakai fagyok sem kizártak, így a virágzó gyümölcsfák veszélybe kerülhetnek.

Március 27 – április 1

A hűvösebb időszak után előreláthatólag visszakapaszkodik a hőmérséklet a március végének megfelelő tartományba, de április elején ismét jöhet egy átmeneti lehűlés, ez viszont már nem ígérkezik olyan jelentősnek, mint ami a következő napokban vár ránk.