Még legalább 8-10 napig kitart a szeptemberi nyár

Továbbra is úgy tűnik, hogy a hónap első fele nem tartogat jelentős változást, vagyis folytatódik a kellemes, nyárias idő, időnként egy-egy érintő hidegfronttal.

Kedden

A friss (6-14 fok közötti) reggel után délutánra 23-27 fok közé melegszik a levegő és derült, napos időre számíthatunk csapadék nélkül.

Szerdától – jövő hétfőig

folytatódik a csendes, túlnyomóan száraz, napsütésben gazdag, nyárias időjárás. Éjszakánként általában 7-15, délutánonként pedig 24-30 fok közötti hőmérséklet várható. Az alacsonyabb értékek északon-északnyugaton várhatóak, míg délkeleten a hétvégén akár kevéssel 30 fok fölé is kúszhat a maximum. Két alkalommal – először csütörtök-péntek, majd vasárnap-hétfő környékén – érintheti térségünket egy-egy gyenge időjárási front. Ezek azonban alig hoznak majd érzékelhető változást. Leginkább az erősebb gomolyfelhő-képződés, a helyenként kialakuló záporok, valamint az 1-2 fokos hőmérséklet-csökkenés jelezheti csak a súroló frontok vonulását, ez is különösen az északnyugati-északi megyékben lesz megfigyelhető.

Szeptember 14-e után

ugyan már növekszik a bizonytalanság, de nagyobb eséllyel még pár napig kitarthat a kellemes, késő nyárias jellegű időszak, egyelőre csak lassan csökkenő hőmérséklettel. A szeptember 17-ei újhold környékén ugyanakkor már jelentősebb átalakulás valószínű: egy markánsabb hidegfront érheti el térségünket, amely mögött jelentős lehűlés, igazi őszies fordulat következhet.