Tökéletes júliusi időt tartogat a hétvége, sőt még a jövő hét első fele is

Érdemes kihasználni a következő 6-7 nap és ezen belül különösen az előttünk álló hétvége nyárias hangulatú időjárását, mert utána jelentősebb változás körvonalazódik.

Péntektől – jövő hét szerdáig

folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb, a nyár közepét idéző, napos, száraz időjárás. A nappali felmelegedés pénteken 25-30, a hétvégétől inkább 26-32 fok között alakul, a déli megyékben a 30 fokot elérő, illetve meghaladó kánikulai értékekkel. Egyedül a friss, helyenként pára-, valamint ködfoltokkal tarkított reggelek jelzik, hogy már szeptembert írunk, de a hét végétől már az éjszakák is enyhülnek, és többfelé nyáriasan alakulnak.

Meddig tart a szeptemberi nyár?

Ahogy már szeptember 2-án, illetve azóta többször is írtuk, a szeptember 17-ei újhold lehet a nagyobb vízválasztó a légköri helyzetben. Szeptember 17-e körül észak felől már nagyobb mennyiségű hideg légtömeg indul el a délebbi szélességek irányába, így a szeptember 17-23-a közötti időszakban nagy valószínűséggel hazánkba is megérkezik a hűvösebb, gyakran változékony, őszies időjárás.