Január 18-a után kezdődhet számottevő enyhülés

Továbbra is úgy tűnik, hogy a korábbi prognózisainknak megfelelően legkorábban január 18-a után jöhet számottevő, érezhető enyhülés. Addig azonban folytatódik a hideg, sőt a hét második felétől egyre zordabb időjárás.

Január 12 – 18

az előttünk álló nagyjából egy hetes időszak a tél jegyében telik majd. Kedden és szerdán kevéssel nulla fok felett, helyenként +5 fok közelében alakulhat a hőmérséklet, aztán a szerdán érkező hidegfront mögött csütörtöktől egyre mélyebbre száll a hőmérő higanyszála. A mélypont előreláthatólag január 17-én vasárnap lehet, amikor országszerte egész nap fagypont alatt, sőt az északkeleti megyékben a legmelegebb órákban is -5 fok alatt maradhat a hőmérséklet. Ekkor az éjszakai órákban -15 fok alatti fagyok is előfordulhatnak.

Január 18-a után

délnyugat felől már enyhébb légtömegek érhetik el térségünket, így fokozatos felmelegedés várható. Ezzel együtt némi csapadék is érkezhet, eleinte hó, majd vegyes halmazállapot formájában. Ezt követően egy erősen változékony, frontokkal tarkított időszak következhet hullámzó hőmérséklettel. Kezdetben még az átlagosnál melegebb napokra is van esély, majd a hónap végéhez közeledve már ismét egyre hidegebbre fordulhat időjárásunk.